Vykradnutý rodinný dom v Nižnej Šebastovej, zo staveniska ukradli naftu

01.08.2006 Celý región

Prešovský policajný vyšetrovateľ vyšetruje krádež vlámaním do jedného z rodinných domov v Nižnej Šebastovej, ktorú včera oznámil 44 ročný poškodený majiteľ.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa do domu vlámal v dobe od 27.7.2006 do 31.7.2006. Policajným šetrením na mieste sa zistilo, že páchateľ ukradol prenosnú ohňovzdornú skrinku, finančnú hotovosť, pištoľ so zásobníkom a zbrojným preukazom majiteľa. Taktiež ukradol rôznu elektroniku, čím celková škoda bola vyčíslená na 187 000. - Sk.

Podozrivá česká 5 000 korunáčka
Včera oznámil na linku 158 recepčný jedného z popradských hotelov, že zadržal bankovku nominálnej hodnoty 5 000. - Kč, ktorá vykazuje znaky falzifikátu. Policajti vyšetrovaním zistili, že bankovku predložila 25 ročná žena zo Spišskej Teplice, pričom ju chcela vymeniť za slovenské koruny. Policajtom následne uviedla, že ju zakúpila na železničnej stanici v Poprade od neznámeho muža z Čiech. Podozrivá bankovka bola políciou zaistená a bude zaslaná na expertízne skúmanie do skúšobne platidiel NBS v Bratislave. Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

Zo staveniska ukradli naftu
Popradskí policajti zo skráteného vyšetrovania vyšetrujú krádež motorovej nafty na stavenisku výstavby diaľnice za obcou Jánovce. Zatiaľ neznámy páchateľ odstránil v noci z nedele na pondelok visiaci zámok na nádrži nákladného auta Tatra a ukradol z nej 205 l nafty. Krádežou a poškodením spôsobil Bratislavskej firme škodu 8 810. - Sk.
V noci z nedele na pondelok zmizla nafta aj na stavenisku výstavby diaľnice v katastri obce Lučivná. Tu doposiaľ neznámy páchateľ otvoril palivovú nádrž na dvoch nákladných autách Mercedes a ukradol 150 l nafty z obidvoch áut. Poškodenej firme z Vyhne vznikla celková škoda 14 000. - Sk. Krádež vyšetrujú policajti zo Svitu.

Smrteľná nehoda motocyklistu
Humenský policajný vyšetrovateľ vyšetruje príčinu a mieru zavinenia dopravnej nehody, pri ktorej prišiel o život motocyklista. K nehode došlo dnes o 03:50 h na ceste medzi obcami Stakčín a Snina. V uvedenom úseku viedol motocykel Honda 31 ročný Sninčan spolu s 27 ročným spolujazdcom z Čiech, majiteľom motocykla. Pri prechádzaní pravotočivej zákruty nezvládol riadenie a narazil s motorkou do zvodidiel. Vodič utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol a spolujazdec utrpel ľahké zranenia.

Nezodpovední rodičia
Svidnícki policajti zo skráteného vyšetrovania trestne stíhajú maželský pár (40 ročného muža a 38 ročnú ženu) z obce Roztoky, okr. Svidník za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Títo maželia ako rodičia maloletej dcéry (10r. ) nevenovali jej výchove a opatere náležitú pozornosť a neposielali ju do školy. Takto jej umožnili vymeškať od 1. septembra 2005 do 30.júna tohto roku 492 vyučovacích hodín, z ktorých bolo 134 neospravedlnených.
 

Vyberte región

mark